Waarom een lening aanvragen als zzp’er?

2 min read
lening aanvragen zzp

Voor een zzp’er kan het vaak een uitdaging zijn om een lening voor een klein bedrijf te krijgen. Wanneer je als werknemer voor een ander bedrijf werkt, krijg je iedere maand een vast inkomen met een loonstrook. Met deze loonstrook is het over het algemeen makkelijker om een autolening, studielening, hypotheek of creditcard aan te vragen. Iemand die een eigen bedrijf heeft zal echter geen formele loonlijst hebben. Omdat je inkomen niet verifieerbaar is, zal een lening aanvragen zzp moeilijker voor je zijn. In dit artikel lees je op welke manier je het beste een lening kan aanvragen als zelfstandige ondernemer.

lening aanvragen zzp

Hoe vraag je een zzp-lening aan?

Banken en andere kredietverstrekkers geven vaak de voorkeur aan goed gekwalificeerde kredietnemers. Om in aanmerking te komen voor een zakelijk krediet voor een klein bedrijf, zal de kredietverstrekker naar meerdere factoren kijken. Bij een lening aanvragen zzp, zal de kredietverstrekker zichzelf twee belangrijke vragen stellen: Kan je de lening terugbetalen en ga je dit ook daadwerkelijk doen? De volgende informatie zal de kredietverstrekker nodig hebben om deze vragen voor zichzelf te beantwoorden:

Kredietscores

De kredietverstrekker zal je kredietwaardigheid bepalen door je persoonlijke en/of de zakelijke kredietscores te controleren. Heb je veel schulden of heb je problemen gehad met het afbetalen van deze schulden? Dan kan dit voor de kredietverstrekker een rede zijn om de kredietaanvraag af te wijzen. Bij het controleren van de kredietscores zal een kredietverstrekker je gegevens bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) opvragen.

Inkomsten

Om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening voor je bedrijf, moet je kunnen laten zien dat je daadwerkelijk winst maakt met je werkzaamheden. Dit zal je moeten aantonen aan de hand van zakelijke belastingaangiften en zakelijke bankafschriften. Daarom is het altijd belangrijk dat je een aparte zakelijke bankrekening hebt voor alle zakelijke inkomsten en uitgaven. Dit maakt de belastingaangiftes een stuk makkelijker en op deze manier kan de kredietverstrekker je kredietwaardigheid makkelijker controleren. Ook het hebben van een overzichtelijke bedrijfsadministratie zal je helpen bij de aanvraag voor een zakelijk krediet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *