Verschillende mogelijkheden in vastgoedfinanciering

2 min read
vastgoed financieren

U bent van plan om vastgoed aan te kopen om te verhuren en u bent benieuwd naar vastgoed financiering. Het vastgoed financieren kan lastig lijken, maar er zijn verschillende mogelijkheden om dat te doen. Hier worden de financieringsmogelijkheden op een rijtje gezet.

 Bank

De eerste mogelijkheid voor financiering is een lening bij de bank. Net zoals bij de aankoop van een woning die u zelf gaat bewonen, kunt u voor de financiering van vastgoed ook terecht bij uw bank. Nederlandse banken bieden vaak speciale kredieten aan die specifiek gericht zijn op het financieren van een vastgoedpand. De voorwaarden van dit soort kredieten verschillen per bank, dus het is zeker aan te raden om informatie op te vragen bij de bank van uw voorkeur.

 Alternatieve kredietverstrekkers

Wanneer vastgoedfinanciering niet mogelijk is via uw bank, kunt u het proberen bij alternatieve kredietverstrekkers. Er zijn verschillende betrouwbare partijen, zoals RNHB en Credion welke verschillende soorten leningen aanbieden. Hoewel dit betrouwbare verstrekkers zijn, vindt er ook veel fraude plaats op dit gebied. Pas dus goed op met welk bedrijf u in zee gaat met betrekking tot financiering.

vastgoed financieren

 Spaargeld

Mocht u in het bezit van een royaal spaarbedrag, dan kunt u er ook voor kiezen om dit (deels) in vastgoed te steken. In de meeste gevallen is het zelfs noodzakelijk dat u zelf een deel van de financiering rond krijgt. Doorgaans heeft u minimaal 30 procent eigen vermogen nodig voor het aankopen van vastgoed en wordt 70 procent door een lening verstrekt. Het is dus erg belangrijk om rekening te houden met het feit dat u ook eigen geld moet meebrengen bij de financiering van vastgoed.

 Overwaarde

Als u weinig spaargeld heeft, kan overwaarde op uw huidige woning uitkomst bieden. Door de overwaarde op te nemen is het toch mogelijk om zonder spaargeld een vastgoedlening te krijgen. Dit is ook interessant wanneer u al in het bezit bent van een vastgoedwoning met overwaarde.

Dit artikel heeft u hopelijk meer inzichten gegeven in de mogelijkheden van vastgoed financieren. Veel succes toegewenst bij het rondkrijgen van uw financiering!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *