Vergelijken is weten

2 min read
aangifte

Wanneer je een verzekering afsluit, betaal je maandelijks een bedrag aan premie aan de verzekeraar. Er zijn veel verschillende verzekeringen, waardoor ook de hoogte van premies soms erg uit elkaar kunnen liggen. Opvallend is dat verzekeraars ook andere premies hanteren, wanneer het gaat om exact dezelfde verzekering. Verdiep je dan ook goed in verzekeringen en de verschillende aanbieders, voordat je definitief een verzekering afsluit. 

Verzekering voor jouw woning

Jouw eigen huis en de spullen in en rondom het huis zijn vaak erg waardevol voor de eigenaar. Mocht er onverwachts schade ontstaan aan het huis of de spullen in en rondom, wil je daar goed voor verzekerd zijn. Denk hierbij aan schade die ontstaan is door storm, brand, water of inbraak. Er zijn drie soorten verzekeringen die je in dit geval zou kunnen afsluiten. Zo kun je ten eerste kiezen voor een inboedelverzekering. Met deze verzekering ben je verzekerd tegen schade aan spullen in huis zoals meubilair, sieraden en elektronica. Goed om te weten is dat het bij deze verzekering alleen draait om verhuisbare spullen. Veel verzekeringen vergoeden ook schade aan verhuisbare spullen in en rondom het huis, zoals tuinmeubilair en gereedschap. Daarnaast is er de opstalverzekering. Deze verzekering dekt de schade aan vast spullen in en rondom het huis, zoals kozijnen, leidingen en vloeren. Ook badkamers en keukens vallen onder deze verzekering. Tot slot is er de woonverzekering. Dit is eigenlijk een combinatie van de eerder genoemde verzekeringen. Zo ben je verzekerd tegen schade aan verhuisbare spullen in en rondom het huis vanuit de inboedelverzekering. Daarnaast ben je vanuit de opstalverzekering verzekerd tegen schade aan de vaste spullen aan het huis. Het is dus een bundel van twee verzekeringen, waardoor het een compleet pakket is.

Vergelijkingssite 

Om te zorgen dat je niet te veel betaalt voor een verzekering, kun je vooraf verschillende verzekeringen en aanbieders met elkaar vergelijken. Je kunt de websites van alle aanbieders een voor een bezoeken, maar dit kost je veel tijd. Maak daarom gebruik van overstappen.nl. Dit is een vergelijkingssite die makkelijk en snel verzekeringen en aanbieders met elkaar vergelijkt. Het is simpel. Jij geeft aan naar welke verzekering je op zoek bent en wat jouw eisen zijn. Daarna gaat overstappen.nl voor jou op zoek naar de desbetreffende verzekering bij verschillende aanbieders. Vervolgens worden alle verzekeringen en aanbieders overzichtelijk op een rijtje gezet. Zo kun jij in een opslag zien welke verzekering bij je past en waar je de minste premie betaalt. Door gebruik te maken van overstappen.nl bespaar je niet alleen een hoop tijd maar het bespaart je ook nog eens een hoop onnodig hoge kosten aan premies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *