Online extra geld lenen voor keuken te verbouwen

2 min read

Als je keuken wel aan vernieuwing toe is maar je er niet voldoende geld voor hebt om een nieuwe te betalen kun je er ook een lening voor afsluiten. Extra geld lenen voor keuken wordt vaak gedaan en de lening kun je eenvoudig online afsluiten.

Twee soorten leningen mogelijk

Als je een lening wilt afsluiten voor een nieuwe keuken of deze wilt verbouwen kun je kiezen uit twee soorten. Dit zijn de persoonlijke lening of het doorlopend krediet. Er wordt op voorhand altijd gekeken welke lening het beste bij jou en bij de beoogde klus past. De meest gekozen lening als het om een keuken gaat is de persoonlijke lening.

Kenmerken persoonlijke lening

De persoonlijke lening kent een looptijd die varieert tussen minimaal 6 maanden en maximaal 120 maanden. De minimale rente is 3,9% en je betaalt maximaal 14% rente. Er komen geen extra kosten bij een persoonlijke lening. Groot voordeel van de persoonlijke lening is dat de rente fiscaal aftrekbaar is. Dit geldt alleen als je het geleende bedrag gebruikt voor een verbouwing of verbetering van de woning. Dit dient ook een koopwoning te zijn.

Altijd hetzelfde bedrag aflossen

Naast het belastingvoordeel geldt dat je bij een persoonlijke lening altijd hetzelfde bedrag aflost per termijn. De rente wordt van tevoren vastgesteld en verandert niet en je betaalt iedere maand hetzelfde zodat je altijd weet waar je aan toe bent. Als je precies weet hoeveel geld je nodig hebt voor de keuken is een persoonlijke lening handig om te nemen. Dan kun je precies dat bedrag lenen en in termijnen afbetalen. Hoe lang je leent en hoeveel je per termijn aflost hangt af van het bedrag dat je nodig hebt maar ook van je persoonlijke situatie. Niet iedereen kan immers evenveel per maand aflossen.