Makkelijk geld lenen met de volgende mogelijkheden

2 min read
direct geld lenen

Er zijn diverse aanbieders waarbij je direct geld kunt lenen. Bij de een zal je minder papierwerk te hoeven verrichten dan bij de ander. Vaak moet je een aantal stappen doorlopen voordat je geld gaat lenen. Iedere consument wordt beschermd tegen hoge uitgaven door een registratie bij het bureau kredietregistratie(BKR). Als blijkt dat iemand achterstanden heeft, zal niet elke bank of kredietmaatschappij gul zijn om geld uit te lenen. Toch hoeft het niet altijd negatief te zijn. Een positieve registratie betekend dat er een of meerdere leningen lopen bij de aanvrager. Vaak kun je ook meerdere leningen afsluiten. Verder worden inkomsten en lasten onderzocht en wordt er gekeken naar de draagkracht.

direct geld lenen

Stap 1. Zoek een goede aanbieder

Kijk naar een betrouwbare aanbieder waar je geld bij kunt lenen. Dit kan onder andere bij een bank , een particulier, creditcard maatschappij, hypotheekverstrekker of maatschappij die snel kleine bedragen uitleent. Kijk goed naar de rente. Als je geld leent wil je ook dat je daar niet teveel aan rente voor hoeft te betalen. Verder dien je te letten op het doel. Wil je geld voor een huis, auto, vakantie of ander kostbaar product? Sommige producten zijn op afbetaling te koop voor een maandelijks bedrag met rente. Ook dit is een lening. En geld lenen is niet gratis. Je betaald altijd meer terug dan je leent uiteindelijk inclusief rente.

Stap 2. Zorg dat je jouw inkomsten gegevens bij de hand hebt

Een telecommaatschappij, leasemaatschappij, bank of hypotheekverstrekker zal altijd naar je inkomsten en eventuele uitgaven vragen. Ook willen ze weten of je al lopende leningen hebt. Er zal een automatische check bij het BKR plaatsvinden op achterstanden. Zorg ervoor dat je een contract hebt van je werkgever of jaarcijfers van je onderneming/ZZP-er als je een eigen bedrijf bezit. Vaak moet je recente salarisstroken of inkomstengegevens kunnen overleggen. Soms wordt er naar je uitgaven gevraagd. Bij een goede balans en positieve BKR check zal een lening worden goedgekeurd. Echter kan een lening worden geweigerd bij een te laag inkomen of negatieve BKR registratie.

Stap 3. Kijk zelf wat je kunt missen

Als de lening wordt geaccepteerd moet je ook kijken wat het daadwerkelijke maandbedrag is dat je moet terugbetalen. Je kunt zelf nog besluiten om de lening al dan niet te accepteren. Kortom, geld lenen kan handig zijn maar kan ook duur zijn. Natuurlijk heb je wel geld om een grote aankoop te doen die je niet ineens hoeft op te hoesten. Veel leningen kunnen ook boetevrij worden afgelost en soms kan de aflossing sneller plaatsvinden dan eerder gepland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *