Hoe dragen soft controls bij aan de groei van je bedrijf?

2 min read

Soft controls: je hebt er vast al eens van gehoord. Naast hard controls zijn soft controls zeker ook van invloed op je organisatie. Ze zijn in ieder bedrijf aanwezig, maar de manier waarop er mee omgegaan wordt verschilt wel degelijk per organisatie. Hoe dragen deze soft controls bij aan de groei van je bedrijf? Je leest het in dit artikel.

Het verschil tussen hard controls en soft controls

In iedere organisatie zijn zowel hard controls als soft controls van toepassing. Hard controls betreffen de wat formelere maatregelen, die meestal gedocumenteerd zijn. Je kunt hierbij denken aan bepaalde systemen, structuren binnen het bedrijf, software, procedures, protocollen, plannen en lijsten. 

Soft controls daarentegen zijn de ongeschreven regels die bepalen hoe men met elkaar omgaat binnen het bedrijf. Denk aan kennis, ervaring, vaardigheden, bekwaamheid, houding en gedrag. 

Soft controls voor minder risico

Met soft controls kun je risico’s beperken. Te denken valt bijvoorbeeld aan fraude en grote, complexe problemen binnen de organisatie. In een bedrijf waarin soft controls gericht worden ingezet, ontstaat er een cultuur waarin men gestimuleerd wordt om goed gedrag te vertonen. Ongewenst gedrag, zoals bijvoorbeeld frauderen, wordt tegelijkertijd ontmoedigd. 

Een betere sfeer

Door de juiste inzet van soft controls ontstaat er een betere sfeer op de werkvloer. Personeel heeft het daardoor beter naar hun zin en zo ontstaan er fijne connecties tussen medewerkers. Dit heeft op zijn beurt invloed op de kwaliteit van het werk dat geleverd wordt. Om die reden is het dus goed om de werking van soft controls in kaart te brengen en te integreren, zodat de bedrijfsprocessen verbeterd worden en risico’s kunnen worden voorkomen.

Wil je meer informatie over dit onderwerp (en andere, soortgelijke onderwerpen), om zo ook jouw bedrijf te laten groeien? Neem eens een kijkje op de website www.hofmeier.nl. Je vindt hier handige info. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *