Geld lenen voor een verbouwing? Dit moet je weten

2 min read
geld lenen voor verbouwing

Let op: geld lenen kost geld. Die waarschuwing zie je tegenwoordig bij veel banken en bedrijven. En dat is maar goed ook want het klopt. Door te lenen kun je jezelf vreselijk in de schulden helpen. Daarom is geld lenen voor een verbouwing best mogelijk maar af te raden zonder duidelijk plan. 

geld lenen voor verbouwing

Bepaal wat er moet en wat je wil

Wanneer je wil verbouwen en je leent hier geld voor dan heb je de neiging het bonter te maken dan wanneer je hard gewerkt zou hebben voor dat geld. Dat komt omdat het simpelweg jouw geld niet is en dat is helemaal niet erg maar je moet het wel terugbetalen. Het is dus goed om in je achterhoofd te houden dat je ook van dit geld zo min mogelijk uit wil geven. Maak daarom een lijstje van alles wat er moet gebeuren bij de verbouwing en welke onderdelen daarvan absoluut belangrijk zijn. Daarna markeer je alle dingen die niet nodig zijn maar die je graag zou willen als het mogelijk is. Zo bepaal je in een handomdraai jouw budget en waar je eventueel kunt snijden als het nodig blijkt te zijn.

geld lenen voor verbouwing

Vergelijk aanbieders

Het is altijd belangrijk om goed onderzoek te doen naar de banken en bedrijven die leningen aanbieden. Je wil immers niet dat je meer rente betaalt dan nog is. Rente die onnodig hoog is kan er bovendien voor zorgen dat je te veel moeite hebt met het terugbetalen van de hele lening. Die schuld hangt dan boven je hoofd, ook wanneer je aan het genieten bent van je net verbouwde woning.