Een persoonlijke lening aanvragen

2 min read

Geld nodig? Dan kun je normaal gesproken in ons land op verschillende manieren geld lenen. Of dat kan en hoeveel je kunt lenen is sterk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Heb je werk of niet? Heb je al leningen uitstaan en hoe is jouw gezinssituatie zijn vragen die meespelen of je al dan niet in aanmerking komt voor een lening. Als we het in ons land hebben over het afsluiten van een lening, dan doelen we in eerste instantie op een persoonlijke lening aanvragen of een doorlopend krediet.

Persoonlijke lening aanvragen is kiezen voor zekerheid en duidelijkheid

Moet je een eenmalige aankoop doen, bijvoorbeeld als je auto het begeven heeft? Dan kun je een persoonlijke lening aanvragen. Bij het afsluiten van een persoonlijke lening kies je nadrukkelijk voor zekerheid. Je spreekt een bedrag af, er wordt een rentepercentage vastgesteld en een looptijd. Vervolgens betaal je elke maand hetzelfde bedrag af. Ga je een persoonlijke lening aan, dan kies je voor een lening met een eindtijd. Financiële verrassingen blijven uit. Een persoonlijke lening aanvragen is echt iets voor mensen die van duidelijkheid en structuur houden.

Bij een persoonlijke lening is sprake van een einddatum

Want kies je voor de tegenhanger in de vorm van een doorlopend krediet, dan heb je die zekerheid niet. Omdat je al eerder afgelost krediet opnieuw op kunt nemen, is er geen einddatum voor de lening. De meeste doorlopende kredieten hebben een zeer lange looptijd. Gedurende die looptijd kun je te maken krijgen met wisselende rentes. De rentepercentages kunnen zowel stijgen als dalen. Een persoonlijke lening aanvragen biedt veel meer zekerheid en een doorlopend krediet is meer iets voor de wat avontuurlijker ingestelde mens.

Meer manieren om geld te lenen

Behalve een persoonlijke lening aanvragen, zijn er meer manieren om geld te lenen. Met een persoonlijke lening aanvragen en het doorlopend krediet heb je de meest aantrekkelijke leningen benoemd. Er zijn echter ook mensen die kiezen voor roodstand op de betaalrekening. Ook dan zul jij het saldo op die rekening maandelijks aan moeten zuiveren. Ook de creditcard wordt ingezet om aan geld te komen. Mensen kopen dan iets met de creditcard en besluiten het bedrag gespreid terug te betalen. De rentetarieven zijn dan echter veel minder aantrekkelijk dan wanneer je kiest voor een lening bij de bank.

Zet de afspraken goed op papier

Ook zou je familie en vrienden kunnen vragen als een persoonlijke lening aanvragen geen optie is. Vergeet dan echter niet om de gemaakte afspraken duidelijk op papier te zetten. Zo voorkom je elk misverstand en ontaardt een lening niet in een ruzie, iets dat toch vaak gebeurt op het moment dat er wel misverstanden ontstaan over de aflossing bijvoorbeeld. Zorg dat je die kredietverstrekker kiest met de laagste rentepercentages en besef dat elke cent van de lening terugbetaald moet worden. Spring niet verder dan je financiële polsstok lang is, anders beland je van de regen in de drup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *