De 3 voordelen van glasvezel

2 min read

Heb jij weleens uren moeten wachten voordat je Netflix klaar was met het downloaden van een Dr Who episode? Dan ben je niet alleen. Gelukkig leven we in een tijdperk waar dat een probleem van de verleden tijd is. Tegenwoordig is er een oplossing voor: glasvezel. Dat is internet via glasvezel. Ontdek hieronder zelf de voordelen van een glasvezel internetaansluiting. Natuurlijk zijn er ook nadelen, maar dat heb je met elke verandering. Zo dient er voor je huis een straatkabel te worden aangelegd om je huis aan te sluiten op glasvezel. Dat is niet erg en kost bovendien maar een dag of twee. Genoeg over dus over dat ene nadeel, laten we kijken naar de voordelen!

Voordeel een

De glasvezelverbinding in huis wordt niet verstoord door externe factoren, zoals de afstand tot de wijkcentrale of het internetgedrag van je buren. Het grote voordeel hiervan is dat je een uiterst betrouwbare verbinding hebt. Deze ligt immers voor je deur in de straat! Dat betekent videobellen zonder haperingen en YouTube video’s kijken zonder bufferen. Het snelle laden helpt met alles wat met internet te maken heeft. Lees maar wat dat voor gevolgen heeft in het tweede kopje.

Voordeel twee

Met glasvezel haal je de hoogst mogelijke internetsnelheid. Dit is stukken sneller dan internet voor glasvezel. Zo download je probleemloos een film op het moment dat je een Netflix-serie in topkwaliteit op je televisie kijkt. En dat terwijl iemand anders in huis muziek streamt tijdens het online gamen! Geweldig toch? Nou… er komt nog meer! In de tussentijd is je laptop bezig met het versturen van foto’s van jullie nieuwe hond naar jullie vrienden en familie. Met zo’n hoge glasvezelsnelheid weet je zeker dat snelheid nooit meer een probleem is!

Voordeel drie

Dankzij de kwaliteit van glasvezel kijk je tv in de beste kwaliteit. Het beeld is scherper, heeft een hogere helderheid én loopt soepeler. Altijd en overal! Overal? Jazeker, want je kan natuurlijk meerdere apparaten laten verbinden met de modem in jullie meterkast. Zo heb je altijd de beste verbinding met het internet. Je mist geen enkel detail meer tijdens het kijken naar je favoriete sport of van die ene mooie film. Dankzij deze hoge kwaliteit van glasvezel tv geniet je eindeloos van tv kijken via internet. Op meerdere apparaten tegelijk! Het enige waar je nog wel rekening mee dient te houden is het verbinden van de modem met een wifi versterker die een even grote bandbreedte heeft als de glasvezel  toelaat.