Vereenvoudigde boekhouding voor kleine ondernemingen: hoe doe je dat?

2 min read

Boekhouding is een must voor elk serieus bedrijf, of het nu klein, middelgroot of groot is. De expertise van een accountant kan echter zeer duur zijn en vooral voor kleine ondernemingen een enorme last betekenen. Gelukkig zijn er nu sites zoals zzpdaily.nl die je helpen je boekhouding te vereenvoudigen. Zij zullen je helpen een goedkopere zakelijke rekening op te stellen en je helpen je boekhouding te beheren of uit te besteden. Laten we daar in dit deel meer over te weten komen.

Beheer je eigen boekhouding

De website helpt je om je administratie sneller en efficiënter te ordenen, zodat je aan een kwartiertje genoeg hebt om je maandelijkse boekhouding af te ronden. Het biedt een 15-daagse minicursus waarin je leert je eigen boekhouding te beheren. Om je eigen boekhouding te voeren, is het echter noodzakelijk bepaalde stappen te doorlopen. Het is noodzakelijk op de hoogte te zijn en te voldoen aan zijn boekhoudkundige verplichtingen. Het is ook noodzakelijk een opleiding in boekhouden te volgen, je boekhoudsoftware te kiezen, deze te configureren. Tenslotte moet de boekhouding dagelijks en ook aan het eind van het jaar worden bijgehouden. De website zzpdaily.nl helpt je door middel van zijn minicursus om te leren hoe je je boekhouding kunt opzetten en beheren in eenvoudig te beheren dagelijkse e-mails. Het helpt je ook om een bank te kiezen die je een minder dure zakelijke rekening aanbiedt.

Je boekhouding uitbesteden

Heb je het te druk om je boekhouding te doen? Je kunt het uitbesteden. Dit is de andere methode die zzpdaily.nl aanbiedt. Op die manier kun je een uitstekende accountant vinden die je veel minder zal kosten. De site helpt je om je boekhouding uit te besteden aan een goedkope boekhouder. De uitbesteding kan geheel of gedeeltelijk zijn. Je kunt je boekhouding, fiscaal beheer, beheer van vaste activa, belettering van de boekhouding, inventariswerkzaamheden, voorbereiding van de belastingaangifte en jaarlijkse belastingaangiften uitbesteden. Het voordeel ligt niet alleen in de vermindering van de kosten, noch in het feit dat je meer tijd aan je werk kunt besteden, maar ook in het feit dat je je boekhouding aan de besten kunt toevertrouwen. Het is echter belangrijk te bedenken dat het uitbesteden van je boekhouding niet onaanzienlijke kosten met zich meebrengt, vooral wanneer het gaat om een beëdigd accountant. Kies dus de meest nuttige taken om uit te besteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *