Bezwaar WOZ Rotterdam, bespaar veel geld

3 min read
Financieel-recht

Elk jaar krijg je van de gemeente Rotterdam een waardebeschikking waar de hoogte van de WOZ waarde van je pand is vermeld. Deze geeft de waarde van je onroerend goed weer en is direct van invloed op de af te dragen belastingen. Je draagt bijvoorbeeld vermogensbelasting af, maar ook eigenwoningforfait, onroerendezaakbelasting, waterschapsbelasting, rioolheffingen en schenkbelasting. Als je denkt dat de WOZ waarde (te) hoog is ingeschat, betaal je automatisch meer belasting en is het dus lonend om bezwaar WOZ Rotterdam aan te tekenen.

Waarom zou je bezwaar aantekenen?

Het is dus mogelijk om geld te besparen door bezwaar WOZ Rotterdam aan te tekenen en de WOZ waarde naar beneden af te laten stellen. Maar dit is toch hartstikke veel gedoe? En de kans dat de gemeente je bezwaar honoreert is niet groot, toch? Gelukkig ligt het anders. Het blijkt dat meer dan de helft van de ingediende bezwaren daadwerkelijk wordt gehonoreerd. Daarbij is de gemiddelde besparing per jaar meer dan 250 euro per jaar. Het loont dus absoluut de moeite om op zijn minst uit te zoeken wat de mogelijkheden van een bezwaarprocedure zijn. Op dit moment maakt echter slechts 2% van de huiseigenaren gebruik van deze mogelijkheid. Laat je daarom eens informeren door een professionele partij, die desgewenst de gehele bezwaarprocedure voor je uit handen kan nemen. Als je met wat hulp bezwaar WOZ Rotterdam aantekent, neemt bovendien de kans verder toe dat de gemeente meegaat met je bezwaar.

Hoe dien je bezwaar WOZ Rotterdam in?

Het is ten eerste van belang dat je bezwaar WOZ Rotterdam aantekent binnen zes weken na ontvangst van de WOZ waardebeschikking. Op deze manier neemt de gemeente je bezwaar sowieso mee. Het is daarnaast van belang dat je goede argumenten aandraagt voor een lagere WOZ waarde Rotterdam. Het kan zijn dat je woning te maken heeft met achterstallig onderhoud, dat je badkamer en keuken verouderd zijn, dat er een nadelig bestemmingsplan ligt of dat de buurt waarin je woont steeds verder verslechtert. Zoals je je kunt voorstellen, hebben al deze zaken invloed op de waarde van je huis. Laat je helpen door een partij die ervaring heeft met dit soort bezwaarprocedures. Draag deze zaken aan, tezamen met de waardebeschikking en je formele akkoord. Meer hoef je niet te doen, de gehele procedure wordt vervolgens voor je uitgevoerd. 

Waarom samenwerken met de specialist?

Daar kunnen we vrij kort over zijn: de professional weet exact welke informatie nodig is om je WOZ waarde Rotterdam naar beneden bijgesteld te krijgen. Daarbij kost het jou amper tijd en de kans van slagen is veel groter. En mochten we vooraf constateren dat de kans dat de WOZ naar beneden gaat niet groot is, dan zullen we dit direct met je bespreken. Zo weet je zeker dat je niet onnodig veel tijd (en geld) kwijt bent. We nemen vooraf de mogelijkheden en kans van slagen met je door, zodat je zelf kunt bepalen wat te doen. En mocht je bezwaar uiteindelijk onverhoopt toch niet worden gehonoreerd, dan krijg je gewoon je geld terug! Wacht dus niet langer en neem vandaag nog contact met ons op zodat we gezamenlijk bezwaar WOZ Rotterdam kunnen aantekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *