Beginnen met beleggen? Dit zijn de verschillende beleggingsvormen

2 min read

Steeds meer mensen kiezen ervoor om te beginnen met beleggen. Dat is onder andere omdat de spaarrente op een historisch laag niveau staat. Maar als je begint met beleggen, uit welke soorten beleggingsvormen kun je dan kiezen? In dit artikel ga ik daar dieper op in.

Beleggen in aandelen

Beleggen in de meest bekende en de meest populaire vorm van beleggen. Wanneer je een aandeel van een bedrijf koopt, ben je in feite voor een klein stukje eigenaar van dat bedrijf. Gaat het goed met het bedrijf? Dan stijgt de waarde van je aandeel. Maakt het bedrijf verlies? Dan gaat de waarde achteruit.

Vind je duurzaamheid belangrijk? Dan kun je ervoor kiezen om duurzaam te beleggen. Bij duurzaam beleggen investeer je alleen in ‘groene’ bedrijven. Je leest er hier meer over.

Beleggen in obligaties

Het beleggen in obligaties is vergelijkbaar met het beleggen in aandelen. Bij het beleggen in obligaties ga je als het ware een lening aan met een overheid of een onderneming. Doorgaans ligt het risico bij het beleggen in obligaties relatief laag.

Cryptocurrencies

Een populaire manier van beleggen is het beleggen in cryptocurrency, zoals Bitcoin, Ethereum, Ripple en Cardano. Als je weinig of geen ervaring met beleggen hebt, is het echter niet verstandig om gelijk met deze beleggingsvorm te beginnen. Dat komt omdat cryptocurrency erg volatiel zijn: de koers schommelt sterker dan bij andere beleggingsvormen. Als je het risico wilt beperken, is het daarom verstandig om eerst een goede cursus te volgen waardoor je de prijsactie leert te begrijpen.

Wil je meer weten over de verschillende beleggingsvormen? Neem dan eens een kijkje op de website van Beursgenoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *