Alles wat je moet weten over hottubs

2 min read

De betekenis van het woord hottub is ‘warm bad’. Een hottub is een bad dat meestal in de buitenlucht staat en warm gemaakt wordt door middel van een interne of externe houtkachel. De traditionele hottub heeft een ronde vorm en bankjes waar je op kunt zitten. Een hottub heeft een prachtige natuurlijke uitstraling en roept veel nostalgische gevoelens op; wanneer je in een hottub zit waan je je weer even in Scandinavië. Je hoeft echter niet naar Tirol of Zweden als je in een hottub wilt zitten; je kunt ook gewoon eentje in je tuin laten plaatsen. Wil je meer weten over hottubs? In deze blog kun je er meer over lezen!

Het ontstaan van de hottub

In de Romeinse tijd waren er ook al baden, maar deze werden gebruikt ter ontspanning, ze waren niet zozeer om jezelf in te wassen. Je had daarom in het Romeinse Rijk badhuizen, waar veel rijke Romeinen heengingen om tot rust te komen. In Japan hadden ze ook een soort van hottubs, ofuro’s. Veel families in Japan hadden een ofuro in hun tuin staan. En in Scandinavië waren er natuurlijke warmwaterbronnen, die gebruikt werden als hottubs.

Jacuzzi of spa?

Als men het over een jacuzzi heeft, wordt meestal een spabad met massagejets bedoeld. Een spabad is eigenlijk precies hetzelfde, maar de ontdekkers van het merk jacuzzi, de broers Jacuzzi, werden zo beroemd met hun uitvinding dat iedereen een spabad jacuzi ging noemen. De klassieke hottub is de voorloper van de jacuzzi. De hottub werkt net wat anders, omdat deze geen waterpomp heeft voor de massagestralen en het water verwarmd wordt door een kacheltje. Als je geïnteresseerd bent in het aanschaffen van een hottub, moet je er op letten dat je een bad koopt met een kacheltje. Want alleen dan heb je een echte hottub!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *