3 tips om te besparen op je autoverzekering

2 min read

Iedereen in Nederland is verplicht om een autoverzekering af te sluiten wanneer hij de openbare weg op wil gaan met zijn auto. Een autoverzekering zorgt voor maandelijkse lasten. Deze lasten wil je natuurlijk zo laag mogelijk houden en daarom is het belangrijk dat je op zoek gaat naar de goedkoopste autoverzekering. Om een beetje te helpen heb ik drie tips op een rijtje gezet hoe jij veel geld kan besparen op je autoverzekering.

Tip 1 – Verhoog je eigen risico

Bijna iedereen heeft wel een eigen risico bij zijn autoverzekering zitten. Dit is een bepaald bedrag die je betaalt bij schade. In veel gevallen kan je de hoogte van je eigen risico zelf bepalen. Wanneer je kiest voor een hoger eigen risico, dan zal je maandelijkse premie dalen. Echter heb je wel de kans dat je bepaalde schades uit je eigen portemonnee moeten betalen. Je hoopt natuurlijk dat het nooit gebeurt, maar je moet de kans wel in je achterhoofd houden.

Tip 2 – Betaal per jaar

Veel mensen betalen al hun verzekeringen op maandelijkse basis. Dit is heel normaal, maar in veel gevallen zien we dat het een stuk voordeliger is om op jaarbasis te betalen. Wanneer je de volledige premie al vooruit betaalt, dan zal je bij veel verzekeraars recht hebben op een korting. Ze zullen deze niet altijd aan je voorstellen, maar wanneer je ermee komt geven ze deze korting vaak toch nog.

Tip 3 – Soort dekking

Het is belangrijk dat je de juiste dekking kiest. Veel mensen hebben een te uitgebreide autoverzekering voor hun huidige situatie. In veel gevallen is ene WA autoverzekering namelijk al goed genoeg. Heb je een idee wat voor autoverzekering je wilt hebben? Dan moet je deze autoverzekering vergelijken om te kijken waar je deze als goedkoopste kan vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *